Vyprodáno

Aurelius

výběr z hroznů 2006
Šarže 6015
/
Obsah 0,5 l
Aurelius
Jako páté víno zařazuji další zajímavost, a to odrůdu Aurélius z ročníku 2006 ve výběru z hroznů. Tento klenot jsem „objevil“ před pár týdny v našem archivním sklepě ve Strachoticích, opět, když jsem vybíral vína do Mimořádné nabídky starších vín, kterou najdete na našich webových stránkách. Toto víno mě tak ohromilo, že jsem ho na web zatím nedal a schoval si ho k ochutnání nejprve pro Vás předplatitele Znovínek a pak teprve, někdy v příštím roce několik zbylých lahví, i pro ostatní zákazníky. Po nalití do skleničky se Vám víno představí nádhernou zlatavou barvou, po přivonění objevíte ušlechtilou vyzrálou vůni po rozinkách, kompotovaných rynglích nebo meruňkách. Při každém doušku zaznamenáte pocit slasti z nádherného, ušlechtile nazrálého vína s atraktivní nasládlostí a rýňákovou petrolejovitostí. Je to prostě víno pro krásný zážitek. Já ho prožil.
Toto víno bylo součástí prosincových ZNOVÍNEK roku 2017. Víno tehdy vybral a doporučil Ing. Karel Matula, vedoucí řízení jakosti.
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Aurelius nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Aurelius
Přívlastek
výběr z hroznů
Ročník
2006
Obsah lahve
0,5 l
Vinařská obec
Horní Dunajovice
Viniční trať
Frédy
Region
Znojemsko
Kategorie
polosladké
Alkohol
12,0 %
Zbytkový cukr
25,9 g/l
Kyseliny
7,3 g/l
Bezcukerný extrakt
24,4 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno polosladké
Víno polosladké
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 9 až 11 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 9 až 11 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k sýrům
Vhodné k sýrům