Cabernet Sauvignon rosé

Šarže 2312
/
Obj. číslo Z 2312
/
Obsah 0,75 l
Cabernet Sauvignon rosé
Oceněno
Růžový nasládlý Cabernet Sauvignon, ve světě zvaný také Cabernet rouge, vyrobený ve Znovínu, příjemně rozšiřuje chuťové spektrum a rozmanitost našich vín se sauvignonovými vůněmi. Ochutnejte Cabernet Sauvignon Rouge z ročníku 2022 a potěšte se jeho atraktivním projevem. Po přivonění vás jistě zaujme jeho svůdná květinová vůně připomínající růži a tropické ovoce. V ústech oceníte líbivou nasládlou chuť a harmonickou kyselinu. Zaznamenáte příchuť po jahodovém kompotu, malinách a smetaně. Víno je čisté, svěží s dlouhou dochutí. Vychutnávejte ideálně vychlazené.
Skladem
195
Nákupem získáte 1 bod do věrnostního programu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Cabernet Sauvignon rosé
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2022
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Slup
Viniční trať
Dívčí vrch
Region
Znojemsko
Kategorie
polosladké
Alkohol
11,5 %
Zbytkový cukr
27,0 g/l
Kyseliny
7,3 g/l
Bezcukerný extrakt
22,4 g/l
Barva vína
růžové
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno polosladké
Víno polosladké
Doporučená teplota vína při podávání 8–10 °C
Doporučená teplota vína při podávání 8–10 °C
Odhadovaná doba názrávání 4 až 6 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 4 až 6 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k rybám
Vhodné k rybám
Vhodné k ovocným salátům
Vhodné k ovocným salátům

Získaná ocenění

  • Zlatá medaile na „VINUM JUVENALE 2022“, Brno
  • Stříbrná medaile na „CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES - rose wine 2023“, Brusel
  • Zlatá medaile na „GRAND PRIX VINEX 2023“, ČR
Tropical, green a pink

Explozivní Sauvignony

Jak asi voní a chutná zelená, růžová nebo „tropická“? To vám ukáží naše explozivní Sauvignony. Znáte ten pocit, když nemůžete pojmenovat chuť, kterou ve vínu cítíte? S touhle řadou se vám to nemůže stát. Tady ve vás vůně a chuť přímo explodují. Přišli jsme totiž s odborníky z Mendelovy univerzity na to, jak postupovat, aby měl Sauvignon vždy určitý požadovaný typ chuti a vůně.

Jít objevovat
Explozivní Sauvignony