Müller Thurgau
Müller Thurgau z Pekla
Šarže 3310
/
Obj. číslo Z 3310
/
Obsah 0,75 l
Je neodolatelná a skvěle pitelná díky harmonii zbytkového cukru a vzletné kyselinky.
Ve vůni objevíte pestrou a atraktivní škálu tónů po zahradním i tropickém ovoci.
A příchuť? Po kompotovaných meruňkách, rynglích i sušeném ananasu nebo liči!
Vlastnosti vína
Odrůda
Müller Thurgau
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2023
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Šatov
Viniční trať
Peklo
Region
Znojemsko
Kategorie
polosladké
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
21,0 g/l
Kyseliny
6,8 g/l
Bezcukerný extrakt
21,9 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý
Doporučení
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno polosladké
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k rybám
Vhodné k dezertům
Získaná ocenění
- Stříbrná medaile na „KRÁL VÍN ČR 2024“
- Zlatá medaile na „NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN 2024“ - znojemská podoblast
- Stříbrná medaile na „MICHELANGELO IWC 2024“, Jihoafrická republika
- Zlatá medaile na „ASIA WINE TROPHY 2024“, Korea
Do řádků rázně se opírají sluneční paprsky, přicházející s brzkými ranními
rozbřesky. Zde odmění se za hřejivost jako milenka, svůdná pekelná milerka.
O víně
Ročník 2023 si pro nás připravil "pekelnou müllerku" v polosladké variantě. Víno je velmi dobře pitelné díky kombinaci zbytkového cukru a vzletné kyselinky. Ve vůni i na jazyku hledejte širokou škálu ovocných tónu, od zahradního až po tropické ovoce. Zaujme příchuť po kompotovaných meruňkách, rynglích ale i sušený ananas nebo liči. Víno se bude hodit k ovocným salátům a kuřecímu masu. Můžete dlouhodobě archivovat.
Viniční trať
Peklo
Jižně od Šatova vás v krajině česko-rakouského pohraničí upoutají řádky vína linoucí se v netypickém tvaru. Podkovovitá podoba této trati připomíná sedlo či amfiteátr. Nebo snad pekelný kotel? Teorií, odkud viniční trať Peklo vzala své jméno, je několik. Někteří ho odvozují od nedalekého Šibeničního vrchu, kde od konce středověku až do poloviny 18. století stála šibenice. Jiní název přisuzují tomu, že hrozny, které se zde pěstují, bývají někdy natolik vystaveny slunečnímu žáru, jako by byly v pekle.