Vyprodáno

Muškát moravský

jakostní víno 2016
Šarže 6333
/
Obsah 0,75 l
Muškát moravský
Seznamte se s líbivým vínem aromatické odrůdy Muškát moravský vyrobeným z vyzrálých hroznů ročníku 2016. Po přivonění oceníte pestrost a intenzitu aromatického projevu připomínajícího citrusové plody, černý rybíz nebo narcis. V ústech zaujme příjemná nasládlost zbytkového cukru vyvážená svěží kyselinou. Přivítáte atraktivní ovocnou příchuť po mandarinkách, banánu nebo ryngli. Víno můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo lehkému dezertu. Lze jej i krátkodobě archivovat.
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Muškát moravský nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Muškát moravský
Přívlastek
jakostní víno
Ročník
2016
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Tasovice
Viniční trať
Staré vinohrady
Region
Znojemsko
Kategorie
polosuché
Alkohol
12,0 %
Zbytkový cukr
13,6 g/l
Kyseliny
6,0 g/l
Bezcukerný extrakt
24,0 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno polosuché
Víno polosuché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 3 až 5 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 3 až 5 roků od roku lahvování
Výrazné aroma
Výrazné aroma
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k dezertům
Vhodné k dezertům
Region

Znojemsko

Kraj, kam pravděpodobně první révu vysadili staří Římané. Kraj, který dodával skvostná vína na knížecí a královské tabule. Kraj, kde se slunci nechce každý den zapadat. Znojemsko patří mezi nejprosluněnější roviny u nás, tvořené sprašemi a velmi úrodnou půdou. Daří se zde typickým odrůdám – Ryzlinku rýnskému, Veltlínskému zelenému a Sauvignonu,Tramínu červenému, Pálavě, Mülleru Thurgau, Neuburské.

Jít objevovat
Znojemsko