Vyprodáno

Pálava

výběr z bobulí 2009
Šarže 9070
/
Obsah 0,5 l
Pálava
Oceněno
Vychutnejte toto atraktivní sladké víno vyrobené z oblíbené moravské aromatické odrůdy. Ve vůni i chuti se snoubí líbivé tóny po vyzrálém ovoci, sušených rozinkách, medu a květinách. Milovníci sladkých vín ocení mazlivý zbytkový cukr vyvážený svěží kyselinou. Víno doporučujeme podávat například ke kuřecímu masu nebo ovocnému dezertu. Má velmi dobré předpoklady k archivaci.
Terroir Club
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Pálava nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Pálava
Přívlastek
výběr z bobulí
Ročník
2009
Obsah lahve
0,5 l
Vinařská obec
Hnanice
Viniční trať
U Chlupa
Region
Znojemsko
Kategorie
sladké
Alkohol
11,0 %
Zbytkový cukr
79,3 g/l
Kyseliny
8,1 g/l
Bezcukerný extrakt
25,0 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno polosladké
Víno polosladké
Doporučená teplota vína při podávání 8–10 °C
Doporučená teplota vína při podávání 8–10 °C
Výrazné aroma
Výrazné aroma
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k dezertům
Vhodné k dezertům
Odhadovaná doba názrávání 8 až 10 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 8 až 10 roků od roku lahvování

Získaná ocenění

  • Stříbrná medaile na „HRADECKÝ POHÁR VÍN 2010“
  • Zařazeno mezi nejlepších 100 vín národní expozice „SALON VÍN ČR“ pro rok 2011
  • Šampion v odrůdě na „DEN VÍNA BUCHLOVICE 2011“
  • Zlatá medaile na „VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE 2011“
  • Diplom na „VALTICKÉ VINNÉ TRHY 2011“
  • Diplom na „VINITALY 2011“, Verona
  • Zlatá medaile na „VINOVITA 2011“ Zagreb, Chorvatsko
  • Zlatá medaile na „FESTWINE 2011“ Brno
  • Zlatá medaile na „MIKULOVSKÉ VINNÉ TRHY 2011“
  • Stříbrná medaile na „PARDUBICKÝ FESTIVAL VÍNA 2011“
  • Stříbrná medaile na „VINOFORUM 2011“ Krynica-Zdrój, Polsko
  • Stříbrná medaile na „HRADECKÝ POHÁR VÍN 2011“
  • Stříbrná medaile na „VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE 2012“
  • Stříbrná medaile na „ICE WINE DU MONDE 2012“ Lednice na Moravě