Vyprodáno

Tramín červený

polosladké
/
pozdní sběr 2015
Šarže 5079
/
Obsah 0,75 l
Tramín červený
Oceněno
Znovín Znojmo vyrábí jubilejní víno se souhlasem augustiniánského opata při jubileu založení kláštera na Starém Brně roku 1323. Je vyrobeno z hroznů, které dosáhly výjimečné cukernatosti (sladkosti) a víno se tak vyznačuje plností a mimořádnými aromatickými i chuťovými vlastnostmi. Hrozny pro výrobu vína pochází z vinařské oblasti Morava, podoblasti znojemské. Cukernatost, původ hroznů i chuťové vlastnosti tohoto vína s přívlastkem „pozdní sběr“ ověřila Státní zemědělská a potravinářská inspekce, vlastní technologii výroby vína pak opat, aby odpovídalo požadavkům Kodexu kanonického práva na mešní víno. Navazuje tak na tradici výroby mešního vína z klášterních vinic. Starobrněnské opatství je v současnosti jediným opatstvím Řádu sv. Augustina na světě, dle privilegia papeže Benedikta XIV. z roku 1752. Ve znaku opata je písmeno E jako upomínka na zakladatelku kláštera, královnu Elišku Rejčku a symbol augustiniánů: otevřená kniha, která je v pozadí planoucího srdce protnutého šípem. Kniha je slovo Boží, jež proniklo srdcem a duší. DO KATALOGU NEBO DEGUSTAČNÍCH LISTŮ: Krásný, jemný, čistý, laskavý Tramín červený s příjemnou vůní po zahradních broskvích, banánech nebo bílém šeříku. V ústech oceníte podmanivou nasládlost, svěží kyseliny a líbivou příchuť po vyzrálém ovoci.
Jubilejní víno Augustiniánského opata
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Tramín červený nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Tramín červený
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2015
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Chvalovice
Viniční trať
Dívčí hora
Region
Znojemsko
Kategorie
polosladké
Alkohol
11,0 %
Zbytkový cukr
27,5 g/l
Kyseliny
6,8 g/l
Bezcukerný extrakt
23,9 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno polosladké
Víno polosladké
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Výrazné aroma
Výrazné aroma
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k dezertům
Vhodné k dezertům

Získaná ocenění

  • Stříbrná medaile na „VINUM JUVENALE 2015“ v Brně
  • Zlatá medaile na „NÁRODNÍ SOUTĚŽI VÍN 2016 – znojemská podoblast“
  • Stříbrná medaile na „FESTWINE 2017“ (Brno)
  • Zlatá medaile na „VALTICKÉ VINNÉ TRHY 2017“
  • Stříbrná medaile na „GRAND PRIX VINEX 2017“
  • Zlatá medaile na „NÁRODNÍ SOUTĚŽI VÍN 2017 – znojemská podoblast“
  • Zlatá medaile na mezinárodní soutěži mešních a košer vín „CISTERCIÁCKÁ PEČEŤ 2017“ (Velehrad)
  • Stříbrná medaile na "TEXAS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2017" (USA)
  • Stříbrná medaile na „TERRAVINO IZRAEL 2017“ (Ashdod)
  • Zlatá medaile na „VINOFORUM 2017“ Brno
  • Zlatá medaile na "VINALIES INTERNATIONALES 2018" v Paříži
  • Stříbrná medaile na soutěži vín „O HUSTOPEČSKOU PEČEŤ 2018“
  • Zlatá medaile na „VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE 2018“