Vyprodáno

Veltlínské zelené 5+1

polosladké
/
výběr z hroznů 2019
/
Terroir - toulky vinicemi
Šarže 9319
/
Obsah 0,75 l
Veltlínské zelené 5+1
Oceněno
Poznejte atraktivní typ Veltlínského zeleného, které osloví milovníky příjemně nasládlých a zároveň dravých a svěžích vín. Po přivonění zaujme vůní po zelené ořechové slupce, pražené mandli a grepu. V ústech je víno díky svěží kyselině krásně vzletné a vyvážené. Potěší bohatá příchuť po přezrálém dřínu, šťavnatých broskvích a banánu. Můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo kvalitním sýrům. Víno má velmi dobré předpoklady k archivaci.
zvýhodněný karton
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Veltlínské zelené nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Veltlínské zelené
Přívlastek
výběr z hroznů
Ročník
2019
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Šatov
Viniční trať
Na vinici
Region
Znojemsko
Kategorie
polosladké
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
25,2 g/l
Kyseliny
7,6 g/l
Bezcukerný extrakt
21,8 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno polosladké
Víno polosladké
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k sýrům
Vhodné k sýrům

Získaná ocenění

  • Stříbrná medaile na „VINUM JUVENALE 2020“, Brno
  • Stříbrná medaile na „O HUSTOPEČSKOU PEČEŤ 2022“
  • Stříbrná medaile na „O HUSTOPEČSKOU PEČEŤ 2023“
Viniční trať

Na vinici

Když se ze Šatova podíváte na sever k železniční trati, uvidíte dlouhý pás vinic, do kterého se opírá slunce. Tušíte správně, je to viniční trať Na vinici. Leží tři kilometry od sídla Znovínu, a my se tak na ni můžeme každý den dívat z oken naší firmy. Krásný výhled na ni také budete mít, pokud se vydáte na výlet vláčkem směrem Znojmo – Vídeň. Střídání teplot v létě – horké dny a studenější noci – vytváří v této oblasti výjimečné klima, které má vliv na rozvoj aromatických látek ve víně.

Jít objevovat
Na vinici