Vyprodáno

Veltlínské zelené

pozdní sběr 2008
Šarže 8090
/
Obsah 0,75 l
Veltlínské zelené
Odrůdová skladba révy vinné je v České republice velice bohatá. Je zde registrováno více jak 60 odrůd. Ty se pěstují v různých vinařských podoblastech a vína se vyrábějí odlišnými vinařskými styly s proměnlivou délkou života. Svět vína je opravdu zábavný a vzrušující. Hra s lahvově zralými, nebo chcete-li archivními víny, patří asi k nejzajímavějším. Je plná napětí, očekávání, euforie anebo také někdy rozpačitá, se špetkou zklamání. Ale tak už to v životě chodí. My jsme se se svým veltlínem z roku 2008 připojili k té velké skupině šťastných degustátorů. Na archivní víno nespěchejte. Po šetrném otevření jej dekantujte a nechte minimálně hodinu vydýchat. Po nalití do skleničky se Vám víno odmění atraktivní zlatavou barvou. Ve vůni potěší příjemná lahvová zralost se stopou suchých vlašských ořechů. V hořkomandlové dochuti se nedá zapřít veltlín ze Znojemska. Stále dobrá kondice vína je třešničkou na dortu pro milovníky hladkých suchých vín. Proč otevřít tuto nádhernou láhev? Tak třeba pro vzpomínku na něco zajímavého a pěkného co jste v roce 2008 zažili.
Toto víno bylo součástí říjnových Znovínek 2017. Víno tehdy vybral a doporučil Ing. Jaroslav Opatřil, ochchodní náměstek Znovínu Znojmo, a.s.
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Veltlínské zelené nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Veltlínské zelené
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2008
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Slup
Viniční trať
Kacperky
Region
Znojemsko
Kategorie
suché
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
1,6 g/l
Kyseliny
5,5 g/l
Bezcukerný extrakt
18,6 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Vhodné k vepřovému
Vhodné k vepřovému
Vhodné k sýrům
Vhodné k sýrům
Odhadovaná doba názrávání 10 až 12 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 10 až 12 roků od roku lahvování