Vyprodáno

Müller Thurgau

výběr z hroznů 2021
Šarže 1310
/
Obsah 0,75 l
Müller Thurgau
Oceněno
Přátelé, zbystřete, "pekelná müllerka" je opět tu a z ročníku 2021 dokonce v přívlastku výběr z hroznů. Užijte si ušlechtilost, krásu a kvalitu vyzrálé suroviny, která se dokonale zrcadlí v aromatickém i chuťovém projevu tohoto jedinečného vína. Po přivonění zaznamenáte bohaté tóny po vanilce, narcisech i vyzrálém ovoci. V ústech zaujme svou bohatostí a zároveň harmonií i hebkostí. Oceníte příchuť po máslové hrušce a rozinkách. Můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo rybám. Víno má dobré předpoklady k archivaci.
Vinum Infernum
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Müller Thurgau nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Müller Thurgau
Přívlastek
výběr z hroznů
Ročník
2021
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Šatov
Viniční trať
Peklo
Region
Znojemsko
Kategorie
polosuché
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
8,1 g/l
Kyseliny
6,1 g/l
Bezcukerný extrakt
30,2 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno polosuché
Víno polosuché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 5 až 7 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 5 až 7 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k rybám
Vhodné k rybám

Získaná ocenění

  • Stříbrná medaile na „VINUM JUVENALE 2021“ Brno
  • Zlatá medaile na „VINAGORA 2022“, Maďarsko
  • Bronzová medaile na „DECANTER 2022", London
  • Šampion na „NÁRODNÍ SOUTĚŽI VÍN 2022“ - znojemská podoblast
Viniční trať

Peklo

Jižně od Šatova vás v krajině česko-rakouského pohraničí upoutají řádky vína linoucí se v netypickém tvaru. Podkovovitá podoba této trati připomíná sedlo či amfiteátr. Nebo snad pekelný kotel? Teorií, odkud viniční trať Peklo vzala své jméno, je několik. Někteří ho odvozují od nedalekého Šibeničního vrchu, kde od konce středověku až do poloviny 18. století stála šibenice. Jiní název přisuzují tomu, že hrozny, které se zde pěstují, bývají někdy natolik vystaveny slunečnímu žáru, jako by byly v pekle.

Jít objevovat
Peklo