Novinka

Neuburské

Neuburské z Pekla
/
pozdní sběr 2023
/
Šarže 3333
/
Obj. číslo Z 3333
/
Obsah 0,75 l
Neuburské
Nadchne atraktivní vůní po vyzrálém ovoci, rozinkách a akátovém květu. V chuti ucítíte peckové ovoce, jako je broskev, nektarinka i červené jablko. Víno je hladké, svěží s vybalancovaným poměrem zbytkového cukru a kyselin, který nabádá k dalšímu napití.
Skladem
230
Nákupem získáte 2 body do věrnostního programu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Neuburské
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2023
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Šatov
Viniční trať
Peklo
Region
Znojemsko
Kategorie
suché
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
5,6 g/l
Kyseliny
6,9 g/l
Bezcukerný extrakt
24,1 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 4 až 6 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 4 až 6 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k rybám
Vhodné k rybám
Vhodné k těstovinovým pokrmům
Vhodné k těstovinovým pokrmům
Tady pod těmi příkrými svahy, tady mezi dlouhé řádky révy, kde slunce tak žhne, pojďme spolu si lehnout! Nápady máš jen ďábelské, raději dejme si Neuburské.

O víně

Nechte se unést skvělým vínem z odrůdy Neuburské z viniční trati Peklo. Už na první přivonění vás nadchne jeho atraktivní vůně po vyzrálém zahradním ovoci, rozinkách a akátovém květu. Víno je hladké, svěží s vybalancovaným poměrem zbytkového cukru a kyselinek, který nabádá k dalšímu napití. V chuti ucítíte peckové ovoce, jako je broskev, nektarinka i červené jablko. Toto Neuburské se bude skvěle hodit k vepřovým medailonkům, kuřecímu masu i smetanovým těstovinám. Má velmi dobré předpoklady k archivaci.
Viniční trať

Peklo

Jižně od Šatova vás v krajině česko-rakouského pohraničí upoutají řádky vína linoucí se v netypickém tvaru. Podkovovitá podoba této trati připomíná sedlo či amfiteátr. Nebo snad pekelný kotel? Teorií, odkud viniční trať Peklo vzala své jméno, je několik. Někteří ho odvozují od nedalekého Šibeničního vrchu, kde od konce středověku až do poloviny 18. století stála šibenice. Jiní název přisuzují tomu, že hrozny, které se zde pěstují, bývají někdy natolik vystaveny slunečnímu žáru, jako by byly v pekle.

Jít objevovat
Peklo