Novinka

Rulandské bílé

Rulandské bílé z dubových sudů
/
pozdní sběr 2019
/
Šarže 9339
/
Obj. číslo Z 9339
/
Obsah 0,75 l
Rulandské bílé
Oceněno
Vychutnejte si krásu umocněnou nazráváním v dubových sudech. Vůně připomíná tradiční zahradní ovoce, máslové sušenky a sladké koření. V ústech se vám rozezní symfonie chutí po šťavnatých hruškách, voňavé vanilce i ušlechtilém dřevě. Dopřejte si opravdový klenot.
Nazrávalo v dubových sudech v Louckém klášteře.
Skladem
260 Kč
245
Nákupem získáte 2 body do věrnostního programu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Rulandské bílé
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2019
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Dyjákovičky
Viniční trať
Ořechový vrch
Region
Znojemsko
Kategorie
suché
Alkohol
12,5 %
Zbytkový cukr
2,4 g/l
Kyseliny
6,3 g/l
Bezcukerný extrakt
20,3 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 7 až 9 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 7 až 9 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k těstovinovým pokrmům
Vhodné k těstovinovým pokrmům
Vhodné k sýrům
Vhodné k sýrům

Získaná ocenění

  • Zlatá medaile na „NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN 2020 - znojemská podoblast“
  • Zlatá medaile na „GALERIE RULANDSKÝCH VÍN ČR 2024“
Představte si ty koruny statných dubů, které nepadly zbytečně. Zkrášlují sklepení kláštera v podobě sudů, vytváří z vín přítele do deště.

O víně

Vychutnejte si Rulandské bílé, jehož krásu podtrhlo nazrávání v dubovém sudu. Vůně připomíná vyzrálé zahradní ovoce, máslové sušenky a sladké koření. V ústech ucítíte skvělou souhru ovocných tónů s vanilkou a dřevitými tóny. Víno je komplexní, ušlechtilé a velmi dobře vyvážené. Dopřejte mu po nalití do skleničky čas a vychutnejte si ho v dobré společnosti a při speciálních příležitostech. Víno má velmi dobré předpoklady k archivaci.