Vyprodáno

Ryzlink rýnský

pozdní sběr 2012
Šarže 2047
/
Obsah 0,75 l
Ryzlink rýnský
Oceněno
Znovín Znojmo vyrábí jubilejní víno se souhlasem Augustiniánského opatství, jehož klášter na Starém Brně byl založen 1323. Hrozny pro výrobu vína pochází z vinařské oblasti Morava, podoblasti znojemské. Cukernatost, původ hroznů i chuťové vlastnosti tohoto vína s přívlastkem „pozdní sběr“ ověřila Státní zemědělská a potravinářská inspekce, vlastní technologii výroby vína pak opatství, aby odpovídalo požadavkům Kodexu kanonického práva na mešní víno. Opatství navazuje na tradici výroby mešního vína z klášterních vinic. Starobrněnské opatství je v současnosti jediným opatstvím Řádu sv. Augustina na světě, dle privilegia papeže Benedikta XIV. z roku 1752. Ve znaku opata je písmeno E jako upomínka na zakladatelku kláštera, královnu Elišku Rejčku a symbol augustiniánů: otevřená kniha, která je v pozadí planoucího srdce protnutého šípem. Kniha je slovo Boží, jež proniklo srdcem a duší.
Jubilejní víno augustiniánského opatství
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Ryzlink rýnský nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Ryzlink rýnský
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2012
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Tasovice
Viniční trať
Kamenný vrch
Region
Znojemsko
Kategorie
suché
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
5,2 g/l
Kyseliny
6,2 g/l
Bezcukerný extrakt
22,2 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Lze spotřebovat v roce lahvování
Lze spotřebovat v roce lahvování
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k rybám
Vhodné k rybám

Získaná ocenění

  • Bronzová medaile na soutěži vín „O HUSTOPEČSKOU PEČEŤ 2013“