Šlapané víno
Rulandské bílé
moravské zemské víno 2019
Toto jedinečné, ušlechtilé a bohaté víno vzniklo historickým způsobem lisování hroznů – tedy šlapáním bosýma nohama při Burčákfestu dne 28. 9. 2019 mezi 14.00 a 16.00 hodinou. Šlapání, tedy i části výroby vína, se aktivně zúčastnily: Nálevková Tereza (Praha), Říhová Radka (Praha), Houšťová Radka (Hodonice), Adamczyková Adéla (Písek), Zapletalová Karolína (Písek), Janouškovcová Lucie (Plzeň), Bernášková Tereza (Písek), Čubrová Eva (Plzeň), Kuželová Karolína (Praha), Černá Iva (Plzeň), Žejdlová Tereza (Klášterec nad Ohří), Blažíčková Martina (Znojmo), Blažíčková Kristýna (Znojmo), Floryková Květa (Znojmo), Bílková Hanka (Znojmo), Jansová Olga (Dvůr Králové nad Labem ), Jansová Adéla (Dvůr Králové nad Labem ), Večeřová Monika (Dvůr Králové nad Labem ), Němečková Diana (Dvůr Králové nad Labem ), Dubcová Petra (Kunětice), Čaloudová Martina (Hlinsko), Picková Romana (Sokolov), Šuhájková Anna (Kunětice), Přibilová Lenka (Znojmo), Růžičková Tereza (Rybníky), Klašková Tereza (Znojmo), Balíková Tereza (Dobšice), Bílová Petra (Derflice), Dikovská Kateřina (Nový Šaldorf), Strachotová Zdeňka (Znojmo), Tesař Pavla (Hodonice), Zachariášová Martina (Jílové), Marková Jitka (Jílové), Švejnohová Hana (Jílové), Kolingerová Radka (Jílové). Šlapané hrozny byly sklizeny v Miroslavi na viniční trati Weinperky a dosáhly cukernatosti 21 °NM. Víno lze i archivovat. Všem zúčastněným Znovín Znojmo děkuje. Při vychutnávání tohoto vína přejeme mnoho příjemných zážitků.