Vyprodáno

Rulandské bílé

moravské zemské víno 2019
Šarže 9415
/
Obsah 0,75 l
Rulandské bílé
Toto jedinečné, ušlechtilé a bohaté víno vzniklo historickým způsobem lisování hroznů – tedy šlapáním bosýma nohama při Burčákfestu dne 28. 9. 2019 mezi 14.00 a 16.00 hodinou. Šlapání, tedy i části výroby vína, se aktivně zúčastnily: Nálevková Tereza (Praha), Říhová Radka (Praha), Houšťová Radka (Hodonice), Adamczyková Adéla (Písek), Zapletalová Karolína (Písek), Janouškovcová Lucie (Plzeň), Bernášková Tereza (Písek), Čubrová Eva (Plzeň), Kuželová Karolína (Praha), Černá Iva (Plzeň), Žejdlová Tereza (Klášterec nad Ohří), Blažíčková Martina (Znojmo), Blažíčková Kristýna (Znojmo), Floryková Květa (Znojmo), Bílková Hanka (Znojmo), Jansová Olga (Dvůr Králové nad Labem ), Jansová Adéla (Dvůr Králové nad Labem ), Večeřová Monika (Dvůr Králové nad Labem ), Němečková Diana (Dvůr Králové nad Labem ), Dubcová Petra (Kunětice), Čaloudová Martina (Hlinsko), Picková Romana (Sokolov), Šuhájková Anna (Kunětice), Přibilová Lenka (Znojmo), Růžičková Tereza (Rybníky), Klašková Tereza (Znojmo), Balíková Tereza (Dobšice), Bílová Petra (Derflice), Dikovská Kateřina (Nový Šaldorf), Strachotová Zdeňka (Znojmo), Tesař Pavla (Hodonice), Zachariášová Martina (Jílové), Marková Jitka (Jílové), Švejnohová Hana (Jílové), Kolingerová Radka (Jílové). Šlapané hrozny byly sklizeny v Miroslavi na viniční trati Weinperky a dosáhly cukernatosti 21 °NM. Víno lze i archivovat. Všem zúčastněným Znovín Znojmo děkuje. Při vychutnávání tohoto vína přejeme mnoho příjemných zážitků.
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Rulandské bílé nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Rulandské bílé
Přívlastek
moravské zemské víno
Ročník
2019
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Miroslav
Viniční trať
Weinperky
Region
Znojemsko
Kategorie
suché
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
5,3 g/l
Kyseliny
7,0 g/l
Bezcukerný extrakt
24,1 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 5 až 7 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 5 až 7 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k pizze
Vhodné k pizze
Viniční trať

Weinperky

Zdejší geologické podloží vytváří skvělé podmínky pro odrůdy jako je Müller Thurgau, Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Frankovka, Modrý Portugal a další.

Jít objevovat
Weinperky