Sauvignon
pozdní sběr 2016
Šarže 6366
/
Obsah 0,75 l
Styl – způsob výroby tohoto „RETRO“ Sauvignonu byl nastaven tak, jak to bylo obvyklé v 50. až 80. letech minulého století. V případě Sauvignonu je to delší ležení pomletých bobulí před lisováním (2 – 3 dny) bez větší teplotní regulace výroby vína a bez větších zásahů do vína až do fáze nalahvování. Výsledkem je Sauvignon s intenzivní kopřivovou vůní, suchý, s příjemnou vyšší kyselinkou a chuťovými substancemi tak, jak se na viniční trati „ Na vinici – Šatov“ v roce 2016 vytvořil.
Takovéto typy Sauvignonů proslavily Znojemsko ve druhé polovině minulého století. Velký podíl na slávě znojemských Sauvignonů měla generace vinařů, která nás ve Znovínu předcházela a která nás do tajů výroby zaučovala.
Na etiketě byly použity motivy původní etikety z roku 1947, a to Vinařsko ovocnářského družstva ve Znojmě, na které dnes Znovín Znojmo navazuje.
RETRO STYL
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky „odrůdy Sauvignon“ nebo z celého katalogu.
Vlastnosti vína
Odrůda
Sauvignon
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2016
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Šatov
Viniční trať
Na vinici
Region
Znojemsko
Kategorie
suché
Alkohol
12,5 %
Zbytkový cukr
1,5 g/l
Kyseliny
7,4 g/l
Bezcukerný extrakt
20,8 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý
Doporučení
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 4 až 6 roků od roku lahvování
Výrazné aroma
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k rybám
Získaná ocenění
- Zlatá medaile na „VINO LJUBLJANA 2017“ (Slovinsko)
Viniční trať
Na vinici
Když se ze Šatova podíváte na sever k železniční trati, uvidíte dlouhý pás vinic, do kterého se opírá slunce. Tušíte správně, je to viniční trať Na vinici. Leží tři kilometry od sídla Znovínu, a my se tak na ni můžeme každý den dívat z oken naší firmy. Krásný výhled na ni také budete mít, pokud se vydáte na výlet vláčkem směrem Znojmo – Vídeň. Střídání teplot v létě – horké dny a studenější noci – vytváří v této oblasti výjimečné klima, které má vliv na rozvoj aromatických látek ve víně.