Vyprodáno

Rulandské modré

výběr z hroznů 2017
Šarže 7398
/
Obsah 0,75 l
Rulandské modré
Oceněno
ZNOVÍN ZNOJMO, jako neúnavný inovátor ve vinařství, a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze, jedna z nejproduktivnějších vědeckých institucí v ČR, spolupracovaly při vývoji chuťově zakulacených pinotů, které inspirovalo iracionální Ludolfovo číslo ~ 3,14. V průběhu cryomacerace hroznů před lisováním se odstopkované bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně kvasí. Tento proces probíhá v nejmodernějším zařízení Znovínu ve sklepě v Jaroslavicích u Znojma. Díky tomu se rodí plná, hebká a zakulacená vína, klouzající po jazyku s tóny kulatého červeného ovoce jako například třešní, višní, brusinek či malin a ostružin. Víno nejlépe vychutnáte v mohutnějších oblých skleničkách, v nichž vynikne jeho vůně a sametovost. Upřesňování konstanty, která je spojena se vším kruhovým, kulatým a oblým trvalo několik tisíciletí. Prvních výsledků dosáhl už matematik, fyzik a filozof Archimédes ze Syrakus. O staletí později jeho výpočty zpřesnil matematik Ludolf van Ceulen. Byl by asi překvapen, že po něm pojmenovaná konstanta si našla cestu i do názvu tohoto vína. Na etiketě je použito dílo od akademického malíře Josefa Velčovského s názvem „Vykutálený podzim s Rulandským modrým“ ze sbírky obrazů Znovínu v Louckém klášteře ve Znojmě.
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Rulandské modré nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Rulandské modré
Přívlastek
výběr z hroznů
Ročník
2017
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Uherčice
Viniční trať
Bílá hora
Region
Hustopečsko
Kategorie
suché
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
3,3 g/l
Kyseliny
4,4 g/l
Bezcukerný extrakt
31,9 g/l
Barva vína
červené
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Hustopečsko
Hustopečsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 16–18 °C
Doporučená teplota vína při podávání 16–18 °C
Odhadovaná doba názrávání 7 až 9 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 7 až 9 roků od roku lahvování
Vhodné k hovězímu
Vhodné k hovězímu
Vhodné k sýrům
Vhodné k sýrům

Získaná ocenění

  • Zlatá medaile na „NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN 2021“ – velkopavlovická podoblast