Rulandské modré klaret

Rulandské modré klaret z Bílé hory
/
výběr z hroznů 2023
/
Šarže 3318
/
Obj. číslo Z 3318
/
Obsah 0,75 l
Rulandské modré klaret
Oceněno
Ludolfovo číslo (π, 3,14) inspirovalo spolupráci Znovínu s Matematicko-fyzikální fakultou Univerzity Karlovy při vzniku kulatých Pinotů, kdy se během cryomacerace hroznů bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C a teprve následně lisují nebo kvasí.
uzavřeno luxusním skleněným uzávěrem VINOLOK
Skladem
195
Nákupem získáte 1 bod do věrnostního programu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Rulandské modré - klaret
Přívlastek
výběr z hroznů
Ročník
2023
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Uherčice
Viniční trať
Bílá hora
Region
Hustopečsko
Kategorie
polosuché
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
13,9 g/l
Kyseliny
7,4 g/l
Bezcukerný extrakt
24,6 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Hustopečsko
Hustopečsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno polosuché
Víno polosuché
Doporučená teplota vína při podávání 8–10 °C
Doporučená teplota vína při podávání 8–10 °C
Odhadovaná doba názrávání 7 až 9 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 7 až 9 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k rybám
Vhodné k rybám
Vhodné k pizze
Vhodné k pizze

Získaná ocenění

  • Stříbrná medaile na „JAROVÍN ROSÉ 2024“
  • Stříbrná medaile na „GRAND PRIX VINEX 2024, ČR

O víně

Bílé víno z modrých hroznů Rulandského modrého. Objevte líbivou vůni připomínající jarní květiny a tropické ovoce. V ústech hledejte zahradní peckové ovoce i pohlazení lehké nasládlosti zbytkového cukru a svěží kyselinku provoněnou citrusovými plody. Dobře se bude hodit ke kuřecímu masu a rybám.
Kulatá vína

πnot

Plná zakulacená vína klouzající po jazyku. To jsou naše Pinoty, tedy Rulandské odrůdy. Vína vznikla z přátelského vztahu s Matematicko-fyzikální fakultou Karlovy univerzity. Rozhodli jsme se propojit kulatost smyslovou s matematickým symbolem všeho kulatého, jímž je iracionální Ludolfovo číslo π ~ 3,14. Rulandské odrůdy neboli Pinoty necháváme před kvašením projít procesem cryomacerace při teplotě 3,14 °C.

Jít objevovat
πnot