Rulandské modré

Rulandské modré z Bílé hory
/
výběr z hroznů 2023
/
Šarže 3320
/
Obj. číslo Z 3320
/
Obsah 0,75 l
Rulandské modré
Oceněno
Ludolfovo číslo (π=3,14) inspirovalo spolupráci Znovínu s Matematicko-fyzikální fakultou Univerzity Karlovy při vzniku kulatých Pinotů, kdy se během cryomacerace hroznů bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C a teprve následně lisují nebo kvasí. Ušlechtilé Rulandské modré ohromí tóny kouře, tabáku a kvalitního holandského kakaa. Ústa vám zalije typická chuť po červeném bobulovém ovoci s jemným dotekem kvalitní čokolády. Vyznačuje se sametovou tříslovinou. Dobře se bude hodit například ke zvěřině.
uzavřeno luxusním skleněným uzávěrem VINOLOK
Skladem
195
Nákupem získáte 1 bod do věrnostního programu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Rulandské modré
Přívlastek
výběr z hroznů
Ročník
2023
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Uherčice
Viniční trať
Bílá hora
Region
Hustopečsko
Kategorie
suché
Alkohol
14,0 %
Zbytkový cukr
0,5 g/l
Kyseliny
4,5 g/l
Bezcukerný extrakt
28,9 g/l
Barva vína
červené
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Hustopečsko
Hustopečsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 16–18 °C
Doporučená teplota vína při podávání 16–18 °C
Odhadovaná doba názrávání 7 až 9 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 7 až 9 roků od roku lahvování
Vhodné k hovězímu
Vhodné k hovězímu
Vhodné ke zvěřině
Vhodné ke zvěřině
Vhodné k sýrům
Vhodné k sýrům

Získaná ocenění

  • Stříbrná medaile na „GRAND PRIX VINEX 2024, ČR
  • Bronzová medaile na „GREAT AMERICAN IWC 2024“, USA
  • Stříbrná medaile na „VINARIUM 2024“, Rumunsko
Kulatá vína

πnot

Plná zakulacená vína klouzající po jazyku. To jsou naše Pinoty, tedy Rulandské odrůdy. Vína vznikla z přátelského vztahu s Matematicko-fyzikální fakultou Karlovy univerzity. Rozhodli jsme se propojit kulatost smyslovou s matematickým symbolem všeho kulatého, jímž je iracionální Ludolfovo číslo π ~ 3,14. Rulandské odrůdy neboli Pinoty necháváme před kvašením projít procesem cryomacerace při teplotě 3,14 °C.

Jít objevovat
πnot