Sylvánské zelené
Šarže 1334
/
Obj. číslo Z 1334
/
Obsah 0,75 l
Ve vůni Sylvánského zeleného hledejte sušené luční květiny či zahradní ovoce. V ústech potěší příchuť po tropických plodech jako je pomelo, ananas nebo liči a na závěr pohladí jemná nasládlost.
Na lahvi nalepena medailička - Zlatá medaile na „TEXAS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2023“, Texas
Vlastnosti vína
Odrůda
Sylvánské zelené
Přívlastek
pozdní sběr
Ročník
2021
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Stošíkovice na Louce
Viniční trať
U tří dubů
Region
Znojemsko
Kategorie
polosuché
Alkohol
12,5 %
Zbytkový cukr
10,3 g/l
Kyseliny
7,1 g/l
Bezcukerný extrakt
26,9 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý
Doporučení
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno polosuché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 4 až 6 roků od roku lahvování
Vhodné k vepřovému
Vhodné k asijské kuchyni
Vhodné k sýrům
Získaná ocenění
- Zlatá medaile na „TEXAS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2023“, Texas
- Zlatá medaile na „VINALIES INTERNATIONALES 2023“, Paříž
Navštívit vinohrady zdobené mohutnými stromy, střežící zvlněnou krajinu u Stošíkovic. Místo, kde ohlašují kostelní zvony, že Sylvánské dozrává v srdci zdejších vinic.
O víně
Starobylá odrůda a citlivá péče vinohradníků i vinařů, to vše dalo vzniknout jedinečnému vínu. Ve vůni hledejte sušené luční květiny či zahradní ovoce. V ústech potěší příchuť po tropických plodech jako je pomelo, ananas nebo liči a na závěr pohladí jemná nasládlost.
Toto víno se bude dobře hodit ke kvalitním sýrům, vepřovému masu nebo pokrmům z asijské kuchyně. Víno má dobré předpoklady k archivaci.
Viniční trať
U tří dubů
Tři vzrostlé duby tyčící se na kopečku den co den sledují vinohrad a ovocné sady. Malebná viniční trať U tří dubů je osázena vinicemi v areálu ovocných sadů. Leží v blízkosti řek Jevišovky a Skaličky a je opatřena kapkovou závlahou, která udržuje révu v kondici. Díky péči, kterou jí věnuje Farma U tří dubů pod vedením otce a syna Kahounových, patří mezi vzorně obdělávané vinohrady plodící každoročně zdravé a kvalitní hrozny.